Funtana

Dino park

27 kolovoza 2021.

Napisao Matija Čaić

Milijunima godina su dinosauri vladali Zemljom. Ovi veliki i oklopljeni gušteri nisu imali prirodnih neprijatelja sve dok ih nepoznata prirodna katastrofa nije zauvijek izbrisala s lica Zemlje i napravila mjesto za dominaciju puno prilagodljivijih i inteligentnijih sisavaca.

Istra kao nalazište

Iako monumentalni stasom, ostataka dinosaura je iznenađujuće malo, a ovako bogata nalazišta poput ovih u Istri, su vrlo, vrlo rijetka. Istarski dinosauri su ostavili svoje otiske na Brijunima i kosti u moru pored Bala.

Međutim kosti i otisci nisu dovoljni da bi čovjek spoznao pravu prirodu ovih veličanstvenih bića. Zbog toga je u šumi u gradiću Funtani svega nekoliko minuta od Poreča otvoren tematski zabavni park posvećen upravo strašnim gušterima.

Dino park Funtana

Dino park je zamišljen kao put u prošlost koji pruža avanturu i zabavu za cijelu obitelj. Ovdje svaki član može naći nešto za sebe.

Otvoren je 2009. godine i od tada se konstantno nadograđuje i usavršava novim sadržajima. Svi sadržaji i predstave unutar parka su uključeni u cijenu ulaznice.

Ono što je svakako najinteresantnije su replike dinosaura u prirodnoj veličini. Duž kilometar i pol staze koja vodi kroz šumu i obalu mora, posjetitelji mogu vidjeti kako su oni u stvari izgledali pa čak i kako su se glasali. Sve skupa se može vidjeti 80 različitih vrsta.

Osim te glavne atrakcije, Dino park Funtana nudi i show arenu s 1000 sjedećih mjesta gdje se na dnevnoj bazi održavaju predstave Jurassic variete showa. Prilično jedinstven show koji se svakako isplati pogledati.

Nadalje, tu su još i lunapark, rollercoaster koji je prikladno nazvan dragon coaster, gusarski brod Tortuga, a za najmlađe je organizirano jahanje ponija, dinosaura i dječji ZOO. Fotografije s ovih atrakcija su garantirano uspomena kojih će se djeca rado sjećati i kad odrastu.

croatia, travel, discover, tourism, istria, dinosaurs, funtana, park

Dino park još nudi i fossil safari, radionicu iskapanja kostiju za buduće arheologe, izložbu Sea monsters koja prikazuje morska čudovišta u prirodnoj veličini te Fossil shop gdje posjetitelji mogu kupiti suvenira za poklon ili trajno sjećanje.

Ukoliko želite više informacija možete ih dobiti kroz ovaj promotivni filmić ili na službenoj stranici Dino parka Funtana www.dinopark.hr

Croatia Undiscovered se zahvaljuje Dino parku Funtana na ustupljenim fotografijama i filmu.

Omiški gusari

Komentari
0

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Javi se